Жури

Димитър Караниколов
Димитър Караниколов
Димитър Караниколов е архитект и травъл фотограф. Завършва Архитектура в София и специализира в ONL - Ротердам. Работи за Foster+Partners - Лондон, след което се завръща в България и създава студио Meshroom за архитектурни визуализации. В последните години пътува на специализирани фотографски експедиции в опит да заснеме автентични места и хора, и непознати гледни точки със своя дрон. Негови фотографии са публикувани от Lonely Planet, Fubiz, Designboom и Nat Geo.
През 2019 печели IPA (International Photography Awards) в категорията “травъл фотография”, а през 2020 става Aerial Photographer of the Year в категория “изящно изкуство”. Има 6 самостоятелни фотоизложби до момента.
Повече за неговата работа:
www.behance.net/karanikolov
www.meshroom.com
www.instagram.com/karanikolov
Вера Гоцева - Ломовера
Вера Гоцева - Ломовера
Вера Гоцева - Ломовера е фотограф и журналист с над 20 години опит зад гърба си. Води иновативни курсове по фотография, корпоративни фототиймбилдинги, групови фотоаналитични опити и публични лекции в различни формати като TED, Creative mornings и гост-лекции в университети. Има 8 реализирани изложби и няколко значими документални фотоглас проекта, кокито могат да бъдат видяни и на сайта й. В последните десет години Вера Гоцева е фокусирана върху три направления – различен тип обучения, социална фотография, пречупена през фототерапията и работа с комерсиални компании. Курсовете й излизат извън традиционната рамка, като най-популярни и обичани са нейните фотоуикенди, в които пътува из красиви места в България с еклузивно малък състав от хора. Снимките на Ломовера са публикувани в издания като The Atlantic, The Huffington post, Der Spiegel, Granta, Dnevnik, Capital LIGHT и много други. Тя работи с водещи неправителствени организации, а сред комерсиалните й клиенти са най-големите световни компании. www.lomovera.com
www.instagram.com/lomovera/
www.facebook.com/LomoveraPhotography
Стоян Ненов
Стоян Ненов
Стоян Ненов е български фотожурналист, с над 20-годишен опит. Започва кариерата си в български ежедневници, а от 2003 година е фоторепортер на агенция Ройтерс в България. Отразявал е широк диапазон от събития в страната и чужбина - новини от горещи точки, социални репортажи, както и множество спортни състезания. През 2016 е част от екипа на агенцията, който печели награда "Пулицър" за заснемането на бежанската криза в Европа.
Хайме Рохо
Хайме Рохо
Хайме Рохо е фотограф, който съчетава страстта си към дивата природа, опазването на околната среда и разказването на истории, за да създава кампании за визуална комуникация, които ангажират широката общественост с проблемите на околната среда. Силен привърженик на опазването на дивата природа и свързаността на големите ландшафти, той се надява, че снимките му в крайна сметка могат да се превърнат в инструмент за създаване на нови защитени територии. Често си сътрудничи като фотограф, режисьор и консултант по комуникациите с екологични организации, корпоративни клиенти, образователни институции и правителствени агенции по целия свят. Рохо е старши стипендиант на Международната лига на природозащитните фотографи, попечител на фондация WILD и носител на отличия в конкурси като World Press Photo и Wildlife Photographer of the Year.